JoomlaWatch Stats 1.2.9 by Matej Koval

Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/tamaduit/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Wicca


Warning: Parameter 1 to modMainMenuHelper::buildXML() expected to be a reference, value given in /home/tamaduit/public_html/libraries/joomla/cache/handler/callback.php on line 99

Rodica Gheorghe - Tamaduitoare Vrajitoare

SINGURA VRAJITOARE CARE A PREZENTAT ROMANIA LA CEL MAI MARE CONCURS CARE S-A TINUT IN UCRAINA DENUMIT 
BATALIA VRAJITORILOR.
DIN TOATA LUMEA A FOST DESEMNATA A TREIA VRAJIOARE DIN LUME CA CEA MAI PUTERNICA SI A DEMOSTRAT LUMII INTREGI 
CA ESTE CEA MAI PUTERNICA DIN ROMANIA SI DIN SUD ESTUL EUROPEI 

IN VIDEOCLIPURILE DE MAI JOS VETI PUTEA VEDEA SI STEAGUL ROMANIEI CARE SE RIDICA IN SPATELE SINGUREI VRAJITOARE CARE A EXISTAT VREO DATA IN ROMANIA  

VRAJITOAREA RODICA GHEORGHE 


Celebra Tamaduitoare Vrajitoare - Rodica Gheorghe
- LIDERA INCONTESTABILA A VRAJITOARELOR DIN ROMANIA -

Persoanele cărora li se întâmplă lucruri inexplicabile cât şi cei care cred că i-a părăsit norocul, cei ce doresc sa  aduca persoana iubita inapoi , persoanele e doresc să-şi cunoască viitorul sau cred că au pro­bleme venite din farmece, cei cu boli fără leac, sa apeleze cu încrederea şi rezultatele vor fi garantate sută la sută.

Pot fi contactata zilnic la tel :

Orange  - 0744 751 183
Fix - 021 352 81 31
Cosmote - 0767 102 335

Zeii wicca
Brigid
Brigid

        La irlandezi consortul ei a fost Dagda (tatal zeilor), iar copiii ei Brian, Luchar, si Uar. A fost asociata Zeitei Danu (Zeita ancestrala a Tuatha de Danaan) si, datorita interesului ei pentru prelucrarea metalelor a fost asociata cu Minerva / Athena.

        Brigid era una din cele trei aspecte ale Zeitei la celti. Apare ca Brigid la irlandezi, Brigantia in nordul Angliei, Bride in Scotia si Brigandu in Brittany.

        Sunt multe legende despre aceasta zeita. Unele spun ca erau trei Brigid : una din ele era patroana poeziei si inspiratiei si a inventat alfabetul Ogham, a doua era patroana vindecarilor si ingrijea femeile care nasc, iar a treia patrona prelucrarea metalelor si alte mestesuguri. Acestea pot fi considerate aspecte ale naturii ei triple.

        Brigid a fost initial o zeita a soarelui, si una dintre legendele care vorbesc despre nasterea sa, spun ca s-a nascut la rasaritul soarelui si o turn de foc a pornit din fruntea Zeitei nou nascute.

        In lupte prefera sa foloseasca sulita sau sagetile. Exista numeroase interpretari ale numelui ei, printre care “Sageata Stralucitoare”, “Cea care straluceste”, “Cea puternica” si “Cea inalta”, in functie de dialect si regiune.

        Pentru vindecari si ingrijiri folosea Apa dar si Focul. Exista nenumarate fantani si izvoare sacre care ii sunt dedicate. O legenda spune cum doi leprosi au ajuns la un izvor sacru al Zeitei unde aceasta i-a spus unuia dintre ei sa-l spele pe celalalt. Pielea celui spalat s-a curatat imediat, iar boala a disparut. Apoi i-a spus celui vindecat sa il spele pe cel bolnav pentru ca astfel sa formeze intregul. Cel vindecat insa nu a vrut sa-l atinga pe cel bolnav si a intentiona sa-l paraseasca, dar Brigid insasi l-a spalat pe lepros si l-a imbolnavit din nou pe cel nerecunoscator. I se aduceau ofrande sub forma de bratari, inele si monede (aruncate in apa). Ofrandele se aduceau in locurile unde trei izvoare se uneau.

        Brigid este un bun exemplu al supravietuirii Zeitei in timpul Crestinismului. Ea a fost canonizata ca Sfanta Brigid. Originea oficiala a Sf. Brigid este ca ea era fiica unui Druid care a prevazut venirea Crestinismului si a fost botezata de Sf. Patrick. Zeita Brigid avea o fantana sacra in Kildare, Irlanda, cu o flacara pastrata aprinsa de 19 preotese virgine (in sensul pagan), numite Fiicele Flacarii. Nici unui barbat nu i s-a permis sa se apropie de ea. La venirea Crestinismului locul cu fantana sacra a devenit manastire de maici iar preotesele au devenit maici insa traditia a fost pastrata. Aceasta traditie spunea ca in fiecare zi flacara trebuia intretinuta de o alta preoteasa, iar in a 20-a zi, flacara era intretinuta de Brigid insasi. In secolul 18 i se canta urmatorul cantec : « Brigid, femeie minunata, flacara nestinsa, fie ca soarele stralucitor sa ne duca in tinutul etern ».

        Mai mult de 100 de ani flacara sacra a fost intretinuta de calugarite su nimeni nu stie cati ani a fost inainte pastrata de preotese. In 1220, un episcop suparat de faptul ca in abatia Sf. Brigid din Kildare nu era permis accesul nici unui barbat a insistat ca aceste calugarite sa se subordoneze preotilor si sa deschida abatia pentru a fi inspectata de un preot. Atunci cand ele au cerut sa se trimita o persoana oficiala de sex feminin pentru a inspecta abatia, episcopul a decretat ca ritualul pastrarii focului sacru este un ritual pagan si s-a hotarat ca flacara sacra sa fie stinsa. Chiar si asa, ea a ramas cea mai populara sfanta Irlandeza, alaturi de Sf. Patrick. In 1960, s-a declarat ca nu sunt suficiente probe ale sanctitatii Sf. Brigid si chiar a existentei ei istorice si astfel a fost decanonizata.

        Festivalul ei are loc pe 1 sau 2 Februarie si corespunde vechiului festival celtic al focului Inbolc sau Oimelc. Brigid reprezinta intoarcerea vietii dupa lunile de iarna si binecuvantarile ei sunt invocate in aceasta perioada.

        Urmeaza un vechi ritual de invitare a Zeitei Brigid in casa, de sarbatoarea ei: De dimineata fa curat in vatra si pregateste focul fara a-l aprinde, apoi aseaza un « pat pentru Brigid » si pune-l aproape de vatra. Patul poate fi un cosulet acoperit cu o panza (stergar…). La apus aprinde o lumanare unsa cu ulei de rozmarin si invit-o pe Brigid in casa. Aprinde focul folosind lumanarea, daca se poate. Poti folosi cuvintele tale cand o chemi, sau invocatia de mai sus. Lasa lumanarea sa arda toata noaptea intr-un loc sigur.

de Nessa Silverwolf

Comments
Comentariu nou
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Titlu:
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."